Vad kunderna tyckte

"bara några ... kan formulera
... så att alla förstår."


Jag har arbetat till och från med Anders sedan mitten av 80-talet.

När han slår till vet man aldrig vad man får. Bara att det mycket väl kan flytta hela systemet och att det alltid är väl genomtänkt och förankrat i förutsättningarna. Fast det skall också sägas: någon gång har det blivit ett riktigt stolpskott.

Och vad han ofta glömmer är att det är texterna jag vill åt.

Jag har 100 konsulter som tänker, men bara några stycken som också kan formulera tankarna på två rader så att alla förstår. Anders är en av dessa få.

Björn O Flood
Director, Human Resources
3P Product Development
Volvo Truck Corporation

"... vi kunde lägga ner
den andra halvan av kampanjen..."


När jag tog över Språksektionen vid dåvarande Statens Invandrarverk i mitten av 80-talet tänkte jag mig en liten fyrsidig folder men informationsavdelningen på verket var av annan åsikt och rekommenderade Anders.

När vi tillsammans kört halva första kampanjen (DR, annonser, TM, någon folder minns jag inte) hade vi fått in så många nya kunder att vi kunde lägga ner den andra halvan.

Sedan fortsatte samarbetet år efter år. Även sedan sektionen först bolagiserades - och vi gick ut med en byråtävling om nytt namn som Anders vann - och sedan såldes har vi hållit kontakten och arbetat ihop på olika projekt.

Jag uppskattar enkelheten, att man alltid får tag i honom, inte någon projektledare eller traffic, och att resultaten blir bra. Dessutom skriver han som en djävul.

Mats Kullgard
Vimmerby


"...utförandet konsekvent
och effekten fascinerande..."


I slutet av 90-talet skulle vi rekrytera folk. Vår PR-byrå rekommenderade Anders. Han flög upp till oss i Stockholm och pratade rekryteringsannonser och visade egna exempel så man baxnade, så vi la ut jobbet. Två annonser. När den första införts dränktes vi av kvalificerade sökanden så till den milda grad att vi slapp lägga pengar på den andra. Där sparade vi en kvarts miljon.

Ett år senare var det dags att sätta hela bolaget på kartan. Det var naturligt att välja Anders, trots att vi ju arbetar med både den ena och den andra välkända reklambyrån. Och vad skall jag säga? Analysen var lysande, sammanfattningen på pricken, utförandet konsekvent och effekten fascinerande.

Peter Hörwing
V.D.
IBS Sverige AB


"Anders fick visst skriva
en hel del där också."


Inför folkomröstningen om Sveriges eventuella EU-inträde var jag informationschef i Nej till EU, förutom mitt civila jobb som infochef i en västsvensk kommun. Min "vanliga" byrå tackade nej till kampanjuppdraget av politiska skäl men rekommenderade Anders.

Så vi arbetade ihop ett år. Det blev det mesta, från böcker och tunga trycksaker till små och stora annonser, utomhusreklam och DR i mångmiljonupplagor.

På nej-sidan var de flesta avvaktande till konsulter. De kan bara fakturera, menade man. Men när Anders presenterade en lösning till slutkampanj som var både bättre och billigare än vårt interna förslag släppte misstänksamheten.

Sedan gick det som det gick. Fast vi vann ju Euro-omröstningen nu senast. Anders fick visst skriva en hel del där också.

Barbro Andersson
Informationsstrateg
Kungsbacka kommun


"...två enkla ord sa allt
Vattenfall ville åstadkomma..."


Vattenfall är en av landets största reklamköpare. Jag arbetade med marknadskommunikation av elförsäljning till företag. Genom vår informationsdirektör fick jag kontakt med Anders.

Honom och hans vänner utnyttjade vi till både det ena och det andra - annonser, DM, redaktionella artiklar, produkt- och referensblad -- under en lång följd av år. Ett jobb var en idébank inför avregleringen, mest tänk alltså, ingen produktion. Andra var en pärm för relationsmarknadsföring eller hårdsäljande DR-enheter. Vi utnyttjade honom för redaktionella texter, för produktpresentationer, för det mesta faktiskt.

Anders fick också förtroendet att arbeta med övergripande koncernkommunikation. Han kunde komma på "det", det speciella. Begreppet "Helt, enkelt", som med två enkla ord sa allt vad Vattenfall ville åstadkomma och som internt blev en allvarlig konkurrent till "två hål i väggen", används än idag.

På de heta reklambyråerna blir man lätt uppäten, även om man som jag representerar en mycket stor prestigekund. Med Anders och hans vänner uppskattade jag enkelheten, chosefriheten, de rimligare priserna - och kvaliteten på jobben.

Håkan Andersson
Chef marknadskommunikation
PlusEnergi


"Nu är vårt budskap
tydligt, lättläst och säljande."


Jag driver ett litet företag med bara några få anställda så jag är noga med enkronorna. När vi skulle göra om vår hemsida föreslog webbyrån att jag skulle låta en professionell copywriter se över texterna. De nämnde Anders Bursell.

Jag var misstänksam i början. Såna där kan väl bara komplicera självklarheter och sedan skicka ruggiga fakturor på ett mer eller mindre ospecificerat antal konsulttimmar? Men jag fick en fast offert som var acceptabel, så jag körde. Och vilken skillnad det blev!

Nu är vårt budskap tydligt, lättläst och säljande.

Leif Obin
V.D. och ägare
SäkerhetsForum AB